Loading...

Clos des Papes

De familie Avril produceert wijn in Châteauneuf-du-Pape sinds het begin van de 18e eeuw. De huidige wijnmaker Paul-Vincent is de getalenteerde zoon van Paul Avril. De Clos des Papes wordt sinds het begin beschouwd als referentie binnen hun appellatie, een reputatie die niet steeds beantwoordt aan de werkelijkheid maar die zeker terecht is. Daarenboven zijn Paul Vincent en zijn ouders de meest edelmoedige en attente wijnbouwers van de zuidelijke Rhône.

De naam van het domein is afkomstig van de wijngaarden die ooit deel uitmaakten van de pauselijke wijngaarden binnen de vesting van het kasteel waar vandaag enkel een ruïne van overblijft. De 17 andere percelen zijn verdeeld in gans de appellatie Châteauneuf-du-Pape, van de zanderige gronden in het Zuid-oosten en het Westen tot de leem/kalkachtige en rotsachtige plateau’s in het Noorden en Noordoosten.

Paul Avril verminderde de aanplant grenache om zo meer mourvèdre en syrah in zijn blend te kunnen verwerken. Er wordt nog aangevuld met muscardin, counoise en vaccarèse. Er is slechts één rode en één witte wijn omdat ze weigeren ‘speciale’ cuvées te maken.

Resultaten 1 - 5 van 5

Biologische wijnen

Natuurlijke wijnbouw en zwavelarme wijnen komen eveneens aan bod. Domeinen die kiezen voor deze ‘savoir-faire’ & ‘savoir-vivre’ bieden uitgepuurde en verfijnde wijnen, zonder dogmatisch te werk te gaan.

Contactgegevens

R&R BV
Muizendries 11
9070 Heusden
M 0032 475 94 75 09
info@rrrhone.be

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Log in

Maak een account aan