Domaine Pierre André telt 18 hectare wijngaard op dIverse percelen in Châteauneuf-du-Pape. Het is vooral klei en zandgrond met kiezels en kalk vermengd. De lieux-dits zijn Saint-Georges, Valori, Étang en op Les Bédines.
Aan het roer van dit domein staat Jacqueline André. Een bescheiden maar zeer gedreven vrouw die alles tot in de kleinste details uitkient en op zoek gaat naar finesse en elegantie. Om het met een cliché te schrijven: hier worden vrouwelijke wijnen gemaakt.
De jongste wijngaard werd heraangeplant in 1985 en de oudste wijnstokken staan er al sinds 1920. Jacqueline was één van de eerste wijnbouwers in Châteauneuf-du-Pape die in 1963 koos voor biologische wijnbouw en ze ging steeds verder tot ze in 1992 officieel als biodynamisch wijndomein werd gecertifieerd.
Handmatige pluk is verplicht in deze appellatie en dus evident. Haar vinificatie kan als traditioneel worden omschreven. Dit wil zeggen dat de steeltjes tijdens de gisting aan de druif blijven, zo wordt complexiteit en bewaarpotentieel gecreëerd. Het gebruik van eiken vaten wordt tot het minimum gereduceerd, maar in plaats daarvan worden betonnen cuves gebruikt. De rendementen zijn laag, met name 22 hectoliter per hectare. Ruim onder de toegestane hoeveelheid.
Natuurlijke wijnbouw en zwavelarme wijnen komen eveneens aan bod. Domeinen die kiezen voor deze ‘savoir-faire’ & ‘savoir-vivre’ bieden uitgepuurde en verfijnde wijnen, zonder dogmatisch te werk te gaan.
Deze site maakt gebruik van cookies. Door deze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.