Loading...

Les Champs de l'Abbaye

Als student gaat men werken in restaurants en wordt men verliefd op wijn en gastronomie. Later stapt men in de wijnhandel als “caviste” om tot het besef te komen dat men eigenlijk zelf wijn wil maken. Alain Hasard noemt zichzelf noch wijnboer noch Bourgondiër maar de ontdekking van deze regio met zijn landschap en de mensen aan het werk in de wijngaarden raakte hem in die mate dat hij er zelf deel wilde van uitmaken.

Vandaag is het domein “Les Champs de L’abbaye” gevestigd in Aluze, een klein dorpje met slechts 250 inwoners, in de Côtes Chalonnaise.

Er zijn 6ha wijngaarden verdeeld over 9 cuvées in de appellaties Bourgogne Aligoté, bourgogne rood en wit,Bourgogne Côtes Chalonnaise, Rully wit, Mercurey rood en wit en Monthélie rood. Alain en zijn vrouw bewerken de wijngaarden volgens de Biodynamische regels. Op het moment van de oogst zal een kleine groep plukkers instaan voor een strenge en zorgvuldige sortering. Uitgangspunt is enkel de perfect rijpe en gezonde druiven binnen te halen. Eenmaal in de kelder wordt de oogst volledig ontsteelt en staan enkel eigen gistcellen in voor het op gang brengen van de fermentatie. Gezien de vrij lage rendementen (25hl/ha) beperkt men zich hoofzakelijk tot “remontage” voor de extractie en acht men een “cuvaison van 8 à 10 dagen voldoende voor de rode wijnen. De wijnbouwer heeft duidelijk de spirit om te werken “en douceur”.

Bijkomende indicatie is de aanwending van een verticale pers en het overhevelen van de wijn door middel van zwaartekracht. Al deze elementen dragen bij om het beste in de Pinot Noir naar boven te halen met behoud van finesse en elegantie. De wijnen worden tot slot gebotteld zonder klaring noch filtering na een veroudering op eikenvaten waarvan 30% nieuw.

Resultaten 1 - 9 van 9

Biologische wijnen

Natuurlijke wijnbouw en zwavelarme wijnen komen eveneens aan bod. Domeinen die kiezen voor deze ‘savoir-faire’ & ‘savoir-vivre’ bieden uitgepuurde en verfijnde wijnen, zonder dogmatisch te werk te gaan.

Contactgegevens

R&R BV
Muizendries 11
9070 Heusden
M 0032 475 94 75 09
info@rrrhone.be

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Log in

Maak een account aan