In 1988 kreeg Eric Pfifferling het aanbod van zijn tante om 4ha oude vignes in hartje Tavel over te nemen. Dit was de omschakeling van imker naar wijnbouwer. In de beginfase bracht hij zijn oogst naar de coöperatieve van Tavel. Het was in 2002 dat hij voor de eerste maal zelf ging vinifiëren.
Vandaag telt het domein, gesitueerd in Tavel, 7ha wijngaarden tussen Avignon en Uzès. Eric streeft naar het maken van natuurlijke wijnen die het resultaat zijn van een minimale oenologische tussenkomst. De grond wordt bewerkt zonder gebruik te maken van onkruidverdelgers. Er wordt manueel geplukt en de oogst wordt in kleine bakken aangevoerd naar het domein.
Na een pre-fermentaire maceratie zonder ontristing en door enkel gebruik te maken van eigen gistcellen fermenteren de druiven in open houten cuves zonder toevoeging van sulfiet en enzymen.
De wijnen worden niet gefilterd en bij het bottelen maakt men enkel gebruik van valdruk. Het resultaat zijn zachte, verleidelijke en charmerende wijnen vol subtiliteit en finesse. Sommige van zijn cuvées flirten met een parfum van honing en bloemen, een knipoog naar zijn vorig leven.
Natuurlijke wijnbouw en zwavelarme wijnen komen eveneens aan bod. Domeinen die kiezen voor deze ‘savoir-faire’ & ‘savoir-vivre’ bieden uitgepuurde en verfijnde wijnen, zonder dogmatisch te werk te gaan.
Deze site maakt gebruik van cookies. Door deze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.