De oogst wordt niet ontrist. Fermentatie in open houten cuves met gebruik van eigen gistcellen. Extractie door middel van pigeage (met de voeten) gedurende 3-4 weken.
Elevage "sur lies" op barriques van 1-3 jaar gedurende 15-18 maanden zonder SO2 .
Manuele botteling zonder filtering.
Jaargang
2014,
Inhoud
75 cl,
Appellatie
AOC Gevrey-Chambertin,
Assemblage
100% Pinot Noir,
Elevage
Gebruikte barriques,
Serveertemperatuur
14 °C,
Drinken tot
2016-2025,
Kleur
Rood,
€ 84,60
Bourgogne
Bourgogne is wereldberoemd vanwege de grote rode en witte wijnen die er worden geproduceerd van vooral de pinot noir (rood) en chardonnay (wit). In 2003 besloeg het totale oppervlak wijngaarden 28.530 ha.
Deze site maakt gebruik van cookies. Door deze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.