Loading...

Domaine du Gour de Chaulé

Historiek
Het domein werd in 1900 opgestart door Eugène Bonfils , overgrootvader van de huidige eigenares , Stephanie Fumoso. Alle door het domein geproduceerde wijn werd gedurende jaren in bulk verkocht. Dit veranderde in 1970 toen Rolande Beaumet , grootmoeder van Stéphanie, besliste om een belangrijk deel van de productie te bottelen en te commercialiseren via privaat cliënteel. In 1985 werd onder leiding van Aline Bonfils , moeder van Stéphanie , de ontwikkeling en modernisering van het domein verder gezet en werd gekozen voor “ l’agriculture raisonnée”.In 2007 was het de beurt aan Stéphanie om de fakkel over te nemen.

Terroir en druivenrassen
Het domein omvat vandaag 15ha wijngaarden waarvan 10ha Gigondas verspreid over 23 percelen binnen de appellatie met een diversiteit aan terroirs. De overige 5ha zijn gelegen in de naburige gemeenten Vacqueyras en Violes.

De gemiddelde ouderdom van de stokken bedraagt 55jaar. De oudste percelen werden nog aangeplant door de overgrootvader Eugène in 1901. De opbrengsten zijn vrij laag er situeren zich rond de 28 en 32hl per ha. Stéphanie gelooft enorm in Grenache als de belangrijkste druif voor Gigondas en bijgevolg vertegenwoordigt deze 85% van de totale aanplant, aangevuld met 10% Syrah en Mourvèdre samen en 5% Cinsault.

Vinificatie
De oogst is manueel met een strenge selectie en zonder ontristing. De maceratie is traditioneel met temperatuur controle. De fermentatie varieert van 3 tot 6 weken samen extractie op basis van remontage en délestage. Naderhand worden de wijnen opgevoed op deels betoncuves en deels oude fouders. De wijnen worden niet geklaard noch gefilterd.

Resultaten 1 - 3 van 3

Gigondas 2015

€ 21,02

Gigondas 2017

€ 21,02

Gigondas 2018

€ 21,02

Zuidelijke Rhone

De grote verscheidenheid aan wijn is voornamelijk te danken aan de verschillen in klimaat en bodem in de Côtes du Rhône. Het noordelijke deel, van Vienne tot Valence, heeft voornamelijk een granieten ondergrond en heeft een gematigd landklimaat.

Contactgegevens

R&R BV
Muizendries 11
9070 Heusden
M 0032 475 94 75 09
info@rrrhone.be

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Log in

Maak een account aan