Loading...

België

dummy-1170x65043

Clos d'Opleeuw

No products found

De wijngaard Clos d'Opleeuw ontleent zijn naam aan de volledige ommuring, die dateert van ± 1840. Deze omstandigheid maakt hem uniek in België. Daardoor bezit hij immers een specifiek microklimaat waardoor het mogelijk is een kwaliteitsvolle chardonnaywijn te maken. Hij ligt op een zuidelijke helling in het mooie, pittoreske Haspengouwse dorpje Gors-Opleeuw.

De wijn, met als officiële herkomstbenaming 'Haspengouw', wordt gevinifieerd door Peter Colemont, docent toegepaste wijnkennis en wijndegustatie aan het Centrum voor Volwassenenonderwijs Hogere Leergangen te Hasselt. Hij past alleen de allerfijnste vinificatietechnieken toe. De wijn verblijft 1 jaar in eikenhouten vaten van de allerhoogste kwaliteit.

Er wordt zowel met Franse als met Belgische eik gewerkt. Dat laatste maakt de wijn Clos d'Opleeuw dan ook uniek! Hij valt op door zijn sterke fluweligheid. Op jonge leeftijd bezit hij duidelijke toetsen van eikenhout. Toch blijft er meer dan voldoende frisheid en fruitigheid over. Bovendien proeven we aroma's van boter, vanille, toast en een variatie van wit en geel fruit.

Contactgegevens

R&R BV
Muizendries 11
9070 Heusden
M 0032 475 94 75 09

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Log in

Maak een account aan