Loading...

Côtes-du-Rhône Villages Roaix

Wijngaard
Het wijngebied van Roaix zit ingesloten tussen de wijngaarden van Rasteau en Séguret, en strekt zich uit over het grondgebied van de gelijknamige gemeente, in het departement Vaucluse.

Bodem
Grindhoudende terrassen van de Ouvèze en hellingen met rode, ontkalkte klei

Klimaat
Klassiek mediterraan type met invloed van de mistral.

Geschiedenis
In de 12e eeuw stichtten de tempeliers een Commanderij in Roaix. Op hun land werd wijn verbouwd. Nadat de Orde ontbonden was, werd Roaix pauselijk bezit. Onder deze heerschappij kende de wijnbouw een nieuwe bloei; de wijn kreeg in 1967 de classificatie Côtes du Rhône Villages Roaix.

Verbouwde oppervlakte*
96 ha; jaarlijkse productie: 3.174 hl; basisrendement: 33 hl/ha.

Druivenrassen
Rode wijnen: minimaal 50% Grenache, minimaal 20% Syrah en/of Mourvèdre, toegestane andere druivenrassen van de AOC maximaal 20 %.

Rosé: minimaal 50% Grenache, minimaal 20% Syrah en/of Mourvèdre, andere toegestane druivenrassen maximaal 20%, maximaal 20% witte druivenrassen (Grenache, Clairette, Marsanne, Roussanne, Bourboulenc en Viognier).

Witte wijnen: witte Grenache, witte Clairette, Marsanne, Roussanne, Bourboulenc, Viognier, andere toegestane witte druivenrassen maximaal 20%.

Minimum alcoholpercentage
Rode wijnen: 12,5%,
Rosé en witte wijnen: 12%.

* Bron : Oogstaangifte 2005.

domaine-des-escaravailles362

Domaine des Escaravailles

No products found

De historiek van dit domein start in 1953, toen Jean-Louis Ferran enkele goed gelegen percelen kocht in de zuidelijke Rhône. Deze bevonden zich op de gemeentes Rasteau, Roaix en Cairanne. Hij doopte het domein met de naam ‘Escaravailles’ wat het occitaanse word is voor ‘kevers’. Dit was ook de bijnaam voor de monniken die in de heuvels aanwezig waren en in gitzwarte gewaden gekleed waren.

Ondertussen is het de derde generatie die aan het roer staan van dit domein. Gilles Ferran was de primus van de klas tijdens zijn opleiding oenologie aan de universiteit van Montpellier. Hij deelde de bank met Philippe Cambie, die werkt als adviseur voor heel wat domeinen In de Rhône. Escaravailles telt 160 hectare wijngaard, waarvan 100 op Rasteau. Toch wordt alles manueel geoogst, zeer streng geselecteerd en een laag rendement toegepast. We kunnen hier spreken van wijnen karakter voor een zeer mooie prijs.

Contactgegevens

R&R BV
Muizendries 11
9070 Heusden
M 0032 475 94 75 09

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Log in

Maak een account aan