Loading...

Champagne

jerome-prevost

Jérôme Prévost

No products found

De gemeente Gueux ten westen van Reims is niet onmiddellijk de locatie die geassocieerd wordt met cult Champagne. Nochtans wordt hier sinds een tiental jaren door Jérôme Prévost op een zeer individualistische manier wijn gemaakt met een uitgesproken persoonlijkheid en getuigend van een intense expressie.

Prévost stamt niet uit een familie van wijnbouwers. Hij erfde 2 ha beplant met Pinot Meunier van zijn grootmoeder die de grond niet zelf bewerkte maar in huur gaf aan derden. Jérôme nam de wijngaard over in 1987 en verkocht de druiven gedurende 10 jaar aan de “négoce”. Zijn vriend Anselme Selosse kon hem in 1998 overtuigen om zelf wijn te produceren en leende hem een hoek van zijn Chai in Avize. Prévost vinifieerde en bottelde zijn wijnen tot en met 2002 in de kelders van Anselme Selosse. Vanaf 2003 gebeurt alles in zijn eigen ruimte in Gueux. De productie is zeer beperkt (ongeveer 13000 flessen). De wijn is gemaakt van 100% Pinot Meunier en komt van één wijngaard “Les Béguines” waarvan de bodem is samengesteld uit voornamelijk zand met kalkelementen.

Er wordt op een natuurlijke manier gewerkt zonder gebruik van onkruidverdelgers en bestrijdingsmiddelen. Chaptalizatie is niet aan de orde, er wordt zo rijp mogelijk geplukt met de nadruk op fenolische rijpheid eerder dan rijkdom aan suikers. De fermentatie en lagering gebeurt op vaten van 450-600 liter en er wordt enkel gebruik gemaakt van eigen gistcellen. De Champagne is niet gedoseerd en is steeds van één millésime zonder dat het jaar echter vermeld staat op het etiket. Het is een zeer complexe en vineuze Champagne.

Contactgegevens

R&R BV
Muizendries 11
9070 Heusden
M 0032 475 94 75 09

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Log in

Maak een account aan