Loading...

Domaine Emmanuel Giboulot

Wijnbouwer worden was voor Emmannuel Giboulot geen evidente keuze, die als student droomde van het theater en een carrière als acteur. Het domein werd in 1985 opgestart volgens de principes van de Biologische teelt. In 1996 werd een volgende stap gezet door over te schakelen op de Biodynamie. Het domein is tevens lid van de groepering “La renaissance des appellations” opgericht in 2001 door Nicolas Joly van het domein “Coulée de Serrant”.

Vandaag 26 jaar later telt het domein 10ha wijngaarden verspreid over 9 appellaties. Er wordt uitsluitend manueel geoogst en de vinificatie gebeurt met een minimale oenologische ondersteuning. Enkel eigen gistcellen staan in voor de fermentatie die voor de rode wijnen gebeurt in grote open houten cuves na 100% ontristing van de druiven. De witte wijnen vergisten in vaten van 225 liter zonder battonnage.

Een veroudering van 12-14 maanden voor zowel wit als rood is gebruikelijk. Het aandeel van nieuw hout daarin wordt beperkt tot 12%. Emmnanuel Giboulot heeft namelijk een voorliefde voor strakke pure wijnen en wil zoveel mogelijk de eigen persoonlijkheid van elke wijn en jaargang tot zijn recht laten komen.

Resultaten 1 - 18 van 18

Biologische wijnen

Natuurlijke wijnbouw en zwavelarme wijnen komen eveneens aan bod. Domeinen die kiezen voor deze ‘savoir-faire’ & ‘savoir-vivre’ bieden uitgepuurde en verfijnde wijnen, zonder dogmatisch te werk te gaan.

Contactgegevens

R&R BV
Muizendries 11
9070 Heusden
M 0032 475 94 75 09
info@rrrhone.be

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Log in

Maak een account aan