Loading...

Domaine de Chassorney

Fred Cossard is één van die nieuwe namen in Bourgogne. Zijn wijnen hebben een enorme aantrekkingskracht, zijn “alive and kicking” met een hoge dosis drinkplezier. Fred maakt zijn wijnen op de meest natuurlijke manier zonder enige scheikundige toevoeging inclusief sulfiet. Het werk in de wijngaard leunt sterk aan bij de filosofie van de Biodynamie, onkruidverdelgers en scheikundige meststoffen zijn uiteraard uit den boze. De druiven worden manueel geoogst door een equipe van 20 personen.

De druiven voor de witte wijnen worden bij de aankomst in de cuverie onmiddellijk geperst en ondergaan de alcoholische en malolactische vergisting op vat bij een gemiddelde temperatuur van 12° Celsius en dit gedurende 3 à 6 maand afhankelijk van het jaar. De druiven voor de rode wijnen worden niet ontrist en vergisten in open houten cuves met een maceratie van minimum 40 dagen. Daarna volgt een elevage op barriques gedurende 12-15 maand waarvan minstens 1/3 jaarlijks wordt vernieuwd. Er wordt enkel met eigen gistcellen gewerkt. De wijnen worden gebotteld door gebruik te maken van zwaartekracht en er wordt niet geklaard noch gefilterd.

Het domein werd opgestart in 1996 met enkele percelen in Saint-Romain en Auxey-Duresses. In de loop der jaren werd er verder aangeplant en werden vignes in Nuits-St-Georges en Savigny Les Beaune gerecupereerd om zo tot een oppervlakte van 6.5ha te komen. In februari 2010 werden er nog eens 5 ha wijngaarden (Pommard, Pommard 1e rCru, Volnay village en Volnay 1e rCru, etc) toegevoegd aan de exploitatie. Met zijn levensgezellin Laure richtte hij tevens in 2006 een kleinschalige “négoce” op om met dezelfde filosofie Meursault, Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet, Vosne-romanée ,etc.. te vinifieren en aan te bieden onder de naam COSSARD.

Resultaten 1 - 14 van 14

Biologische wijnen

Natuurlijke wijnbouw en zwavelarme wijnen komen eveneens aan bod. Domeinen die kiezen voor deze ‘savoir-faire’ & ‘savoir-vivre’ bieden uitgepuurde en verfijnde wijnen, zonder dogmatisch te werk te gaan.

Contactgegevens

R&R BV
Muizendries 11
9070 Heusden
M 0032 475 94 75 09
info@rrrhone.be

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Log in

Maak een account aan