Loading...

Alain Jeanniard

De familie van Alain Jeanniard is al van 1755 betrokken bij het wijngebeuren in Bourgogne. Hijzelf maakte in 1999 de overstap van verkoper naar wijnbouwer door de overname van 0,5ha wijngaarden op Morey-St-Denis. Vandaag is het domein 4 ha groot met percelen in o.a. Fixin, Gevrey-Chambertin, Chambolle-Musigny, Morey-St-Denis en Pommard.

Gelijktijdig worden er op vraag van het “Hospices de Beaune” 2 grand cru wijngaarden (Mazis Chambertin en Clos de la Roche) bewerkt en onderhouden. In de wijngaard wordt gewerkt volgens de principes van de "lutte raisonnée" d.w.z. zonder onkruidverdelgers en met een minimale en weloverwogen interventie tegen diverse ziektes. De oogst is manueel en gekoppeld aan een uiterst strenge selectie, dit zowel in de wijngaard als bij aankomst op het domein.

De vinificatie is traditioneel. Zowel de rode als de witte wijnen verouderen op eiken vaten waarvan jaarlijks 25% wordt vernieuwd. Bij de botteling worden de wijnen noch geklaard noch gefilterd.
Deze bescheiden en discrete man staat borg voor intelligente, strakke wijnen met karakter.

Resultaten 1 - 27 van 27

Bourgogne

Bourgogne is wereldberoemd vanwege de grote rode en witte wijnen die er worden geproduceerd van vooral de pinot noir (rood) en chardonnay (wit). In 2003 besloeg het totale oppervlak wijngaarden 28.530 ha.

Contactgegevens

R&R BV
Muizendries 11
9070 Heusden
M 0032 475 94 75 09
info@rrrhone.be

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Log in

Maak een account aan