Loading...

Bruno Desaunay-Bissey

Bruno Desaunay in Flagey-Echezeaux is een kleine producent van traditioneel gemaakte Bourgognes, die gedurende vele jaren het overgrote deel van zijn productie verkocht aan “négociants” zoals onder andere Dominique Laurent. Vandaag telt het domein 6 hectare verdeeld over 5 gemeenten in de Côte de Nuits: Flagey-Echezeaux, Vosne Romanée, Chambolle Musigny, Gevrey Chambertin en Nuits-St-Georges.

De wijngaarden worden bewerkt volgens de regels van de “lutte raisonnée”. De oogst is manueel en wordt volledig ontrist. Voor de fermentatie van 15-20 dagen worden enkel eigen gistcellen gebruikt. De wijnen verouderen gedurende 18 maanden op eiken vaten waarvan elk jaar 1/3 wordt vernieuwd en worden niet geklaard noch gefilterd bij de botteling.

Het resultaat van deze traditionele aanpak zijn zijdezachte wijnen geschoeid op zoet rood fruit met een hint van pioenroos die het unieke karakter van elke “climat” aan bod laat komen.

Resultaten 1 - 13 van 13

Bourgogne

Bourgogne is wereldberoemd vanwege de grote rode en witte wijnen die er worden geproduceerd van vooral de pinot noir (rood) en chardonnay (wit). In 2003 besloeg het totale oppervlak wijngaarden 28.530 ha.

Contactgegevens

R&R BV
Muizendries 11
9070 Heusden
M 0032 475 94 75 09
info@rrrhone.be

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Log in

Maak een account aan