De geschiedenis van dit domein gaat terug tot 1820. De gebroeders Vincent & François Jouard zijn de vijfde generatie om de 11 ha wijngaarden op traditionele manier te bewerken. Een belangrijk deel van de oogst wordt nog steeds als druiven verkocht aan enkele bekende huizen. De rest bottelen ze zelf waaronder Chassagne-Montrachet Villages, Chassagne Montrachet 1e rCru en Batard-Montrachet.
De oogst is manueel, gevolgd door een directe persing met fermentatie in eiken vaten. De wijn krijgt een elevage van 18 maanden waarvan 11 maanden vat (25% nieuw) en 7 maanden cuve. De botteling gebeurt op het einde van de winter voorafgegaan door een lichte filtering.
Bourgogne is wereldberoemd vanwege de grote rode en witte wijnen die er worden geproduceerd van vooral de pinot noir (rood) en chardonnay (wit). In 2003 besloeg het totale oppervlak wijngaarden 28.530 ha.
Deze site maakt gebruik van cookies. Door deze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.