Loading...

Dominique et Catherine Derain

In 1988 kregen Catherine en Dominique Derain de mogelijkheid enkele percelen aan te kopen in St. Aubin. Van bij de start werd er gewerkt volgens de biodynamische principes. Nu 23 jaar later omvat het domein 5h50 verdeeld over bourgogne Aligoté, bourgogne wit en rood, St. Aubin wit en rood , Mercurey, Pommard en Gevrey Chambertin.

De oogst is manueel en de witte druiven worden bij de aankomst in de cuverie onmiddellijk geperst. De vergisting vindt plaats in eikenvaten zonder toevoeging van sulfiet. De botteling is voorzien net voor de volgende oogst.

De rode druiven, niet of gedeeltelijk ontrist, fermenteren in open houten vaten zonder sulfitage gedurende 7 à 21 dagen. Extractie wordt verkregen via remontage en pigeage. De botteling volgt na een veroudering van 12 tot 18 maanden in eikenvaten.

Resultaten 1 - 24 van 24

Bourgogne

Bourgogne is wereldberoemd vanwege de grote rode en witte wijnen die er worden geproduceerd van vooral de pinot noir (rood) en chardonnay (wit). In 2003 besloeg het totale oppervlak wijngaarden 28.530 ha.

Contactgegevens

R&R BV
Muizendries 11
9070 Heusden
M 0032 475 94 75 09
info@rrrhone.be

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Log in

Maak een account aan