Loading...
bernard-faurie--hermitage-bessards-meal-2013.jpgbernard-faurie--hermitage-bessards-meal-2013.jpg

Hermitage 'Bessards' 2018

Bernard Faurie behoort tot die kleine groep zelfstandige producenten met slechts 1,7ha percelen op de Hermitage heuvel. Hij bezit percelen op 3 lieu-dits: Bessards, Greffieux, Méal.

Deze bescheiden man is voor de grote massa wijnliefhebbers een nobele onbekende doch voor de ingewijden de absolute referentie. Er is simpelweg geen alternatief !

De wijnen zijn naturel, traditionneel gemaakt met gebruik van eigen gistcellen en vragen tijd om te versmelten en open te bloeien.

De hermitage koppelt kracht aan finesse en elegantie maar de power ligt eerder in de intensiteit en diepgang dan in de concentratie en flair.

 “Don’t worry Bernard! You make lovely wines, full of the authentic Hermitage qualities. Yours is a benchmark domaine in a wonderful appellation. Hang loose!”
  ( BRON:  John Livingstone-Learmonth, The Wines of the Northern Rhone.)

 

Bessards/méal: bodem van graniet, kalksteen, quartz. Syrah aangeplant 1940-1960. Geen ontristing, fermentatie 18-21 dagen, pigeage,remontage, elevage in demi-muid( 600liter) van 1j tot 10j oud gedurende 18-20 maanden, geen klaring, lichte filtering en botteling met de hand

Jaargang
Inhoud
Appellatie
Assemblage
Elevage
Serveertemperatuur
Drinken tot
Kleur
€ 90,54

Contactgegevens

R&R BV
Muizendries 11
9070 Heusden
M 0032 475 94 75 09
info@rrrhone.be

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Log in

Maak een account aan