Loading...

Bernard Faurie

Bernard Faurie bezit 1,7 hectare op Hermitage en voorlopig 1,8 hectare op Saint-Joseph. Deze laatste appellatie wordt uitgebreid tot 2,1 hectare. De persoonlijkheid van deze man kan omschreven worden als, gesloten, innemend, bescheiden en pretentieloos. Het zijn deze kenmerken die we ook terug vinden in zijn wijnen. Puur en authentiek. De wijngaard heeft een blakende gezondheid, dit mede doordat het gebruik van pesticiden gemeden wordt en de percelen bewerkt worden met respect voor moeder natuur en volgens de stand van maan en planeten gesnoeid en bemest wordt.

De oogst gebeurd zoals verwacht volledig manueel met een strenge selectie in de wijngaard. Doordat Bernard kiest voor perfect rijpe en gezonde druiven dient hier niet ontsteelt te worden. De spontane gisting wordt automatisch op gang gebracht door de gistcellen afkomstig van de druif zelf. Cultuurgist is hier een waar taboe. Extractie wordt hier bekomen, enerzijds door het niet ontristen van de druiven, waardoor we een natuurlijke 'microbullage' creeëren, maar anderzijds wordt er een handje geholpen door remontage en pigeage tijdens de maceratie. Het gebruik van hout is hier wel aan de orde, maar vooral in de vorm van demi-muid en deels barriques. Slechts 10% tot 30% is nieuwe eik. De wijn klaren doet afbreuk aan de intensiteit en typischiteit, dus een minimale filtering voor het bottelen is het enige wat rest alvorens te kunnen genieten van dé referentie uit Hermitage en Saint-Joseph.

Resultaten 1 - 1 van 1

Noordelijke Rhone

De grote verscheidenheid aan wijn is voornamelijk te danken aan de verschillen in klimaat en bodem in de Côtes du Rhône. Het zuidelijke deel heeft een warmer mediterraan klimaat met heel droge zomers en vaak een hevige mistralwind. In dit deel, rond Avignon, Orange en Châteauneuf-du-Pape, bestaat de bodem voornamelijk uit klei en zand.

Contactgegevens

R&R BVBA
Muizendries 11
9070 Heusden
T 0032 9 231 27 91
M 0032 475 94 75 09

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Log in

Maak een account aan