Loading...

Domaine de Villeneuve

Tot 1993 was het eigendom in handen van madame Veuve Arnaux. In dat jaar was Philippe du Roy Blicquy, werkzaam als reclamemaker in Parijs, op zoek naar een wijndomein ergens in Frankrijk. Toen het ‘Domaine de Villeneuve’ te koop kwam, twijfelde hij niet lang. Samen met een bevriend notaries, Mr. Wallut, kocht hij dit domein. De wijngaarden waren erg oud en verwaarloosd. Gelukkig was het dynamisme groot en schiep Philippe orde in zowel kelder als de 8,4 hectare grote wijngaard.

In 2003 besloot hij, om gezondheidsredenen, zijn deel binnen Domaine de Villeneuve te verkopen. Vandaag staat Stanislas Wallut aan het roer van dit Bourgondische domein uit de Rhône. Stanislass verkiest biodynamie en een natuurlijke manier van vinificatie. Door de oude wijngaarden (tussen de 70 en de 100 jaar oud) is er een beperkt rendement (24 tot 28 hl. Per hectare) en de wijnen gaan voor 18 maand op vaten van 2 tot 5 jaar oud.

Resultaten 1 - 2 van 2

Zuidelijke Rhone

De grote verscheidenheid aan wijn is voornamelijk te danken aan de verschillen in klimaat en bodem in de Côtes du Rhône. Het noordelijke deel, van Vienne tot Valence, heeft voornamelijk een granieten ondergrond en heeft een gematigd landklimaat.

Contactgegevens

R&R BV
Muizendries 11
9070 Heusden
M 0032 475 94 75 09
info@rrrhone.be

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Log in

Maak een account aan