Loading...

Jean et Jean-Paul Versino

Dit domein is gestart in 1955 door Jean Versino, een Piëmontees van oorsprong. Vandaag is het de zoon, Jean-Paul, die het domein verder runt met succes. De naam ‘Bois de Boursan’ is afkomstig van de lieux-dit waar de familie woont. In totaal beslaat het wijngoed 16 hectare wijgaard verdeels over 27 percelen in de regio Châteauneuf-du-Pape.

De wijngaarden werden gekocht van boeren die met pensieon gingen en geen opvolgers hadden. Daardoor komt het ook dat de wijngaarden allemaal tussen de 40 en 100 jaar oud zijn. De diversiteit aan locaties en terroirs heeft als grote pluspunt dat er bij moeilijke klimatologische omstandigheden ook percelen gespaard blijven en toch mooie resultaten opleveren. Dat Jean Versino niet rap tevreden is laat zich blijken in moeilijke millésimes zoals 2002 waar hij de ganse oogst verkocht heeft aan een négociant en zelf geen wijn op de markt heeft gebracht.

De wijngaarden worden biologisch verbouwd, zonder dat hij kiest voor een certificaat van demeter of AB. De stijl van Bois de Boursan kan gezet worden onder de noemer van traditionele Châteauneuf. Veel grenache, weinig of geen ontristing en gebruik van foeders ipv barriques.

Resultaten 1 - 12 van 12

Zuidelijke Rhone

De grote verscheidenheid aan wijn is voornamelijk te danken aan de verschillen in klimaat en bodem in de Côtes du Rhône. Het noordelijke deel, van Vienne tot Valence, heeft voornamelijk een granieten ondergrond en heeft een gematigd landklimaat.

Contactgegevens

R&R BV
Muizendries 11
9070 Heusden
M 0032 475 94 75 09
info@rrrhone.be

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Log in

Maak een account aan