Loading...

Château de Segries

Henri de Lanzac heeft 44 hectare wijngaard in eigendom en werkt op twee appellaties. De grootste is Lirac, waar hij zowel witte als rode wijn produceert en drie kwart van zijn productie beslaat. In de AOC tavel heeft hij 10 hectare wijngaard.

Het domein bestaat als sinds 1802, maar toen was er nog geen sprake van druiven, laat staan van wijn. Hier werden zoals bij zoveel boeren graangewassen geteelt. In 1925 werden de eerste wijngaarde aangeplant door Graaf Regis de Gatimel en nog steeds worden deze oude vignes gebruikt. Pas in 1995 werd het domein overgenomen door de huidige Henri de Lanzac.

Naast zijn eigen wijngaard mag Henri ook de wijngaard van ex-formule 1 piloot Jean Alesi bewerken. Hij werkt conventioneel, niettegenstaande hij het nodeloos en preventief sproeien zoveel als mogelijk vermijdt. De bodem is voorzien van kalk en klei, wat in het Frans argilo-calcaire is.

Ook op dit toch relatief grote domein worden de druiven met de hand geplukt en worden de druiven volledig ontrist. De gisting gebeurd in betonnen cuves met een regelmatige remontage. De opbrengst is ongeveer 40 hectoliter per hectare wat als gemiddeld kan aanzien worden. De filosofie achter dit rendement is om geen al te gecorseerde wijn te bekomen. Ook de lagering gebeurd in beton in plaats van de klassieke eiken vaten.

Weetje: Ségriès is een provençaals woord voor waterbron.

Resultaten 1 - 1 van 1

Tavel 2016

€ 12,10

Zuidelijke Rhone

De grote verscheidenheid aan wijn is voornamelijk te danken aan de verschillen in klimaat en bodem in de Côtes du Rhône. Het noordelijke deel, van Vienne tot Valence, heeft voornamelijk een granieten ondergrond en heeft een gematigd landklimaat.

Contactgegevens

R&R BV
Muizendries 11
9070 Heusden
M 0032 475 94 75 09
info@rrrhone.be

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Log in

Maak een account aan