Loading...

Franck Balthazar

Dit ‘huiskamerdomein’ van Franck Balthazar telt 2 hectare wijngaard op Cornas. Franck is nu eind de dertig en maakt sinds 2002 wijn onder eigen naam. René, Franck’s vader, is gelukkig dat zijn zoon terug is gekomen naar het familiedomein na een carrière als ingenieur bij een textielfirma in Valence. Een korte wijncursus in Tournon, maar vooral de ervaring van vader en grootvader maken van Franck één der besten binnen zijn appellatie.

Iets meer dan de helft van de wijngaarden dateren van 1914 op een perceel dat noemt ‘Chaillot’. Er is een 0,36 hectare op Mazards die werd aangeplant tussen 1959 en 1961 en laatst, in 2003, werd in Lègre ook een wijngaard aangelegd. De grond bestaat hoofdzakelijk uit graniet met zand. De wijngaarden worden volledig organisch bemest en er komen geen pesticides aan bod. De oogst gebeurd manueel, wat ook logisch is voor zo’n klein domein, maar ook omdat hier zeer streng wordt geselecteerd in de wijngaard. Aangezien volledige trossen druiven worden vergist in beton kuipen gedurende twee weken, moet het fruit van uitzonderlijke kwaliteit zijn.

Tijdens de gisting wordt de koek twee maal per dag met de voet gebroken en naar het einde toe wordt er overgepompt. De pers uit 1954 bewijst nog steeds trouwe dienst, en na de persing gaat de wijn rijpen in demi-muids ofwel vaten van 600 liter. Dit voor 16 tot 24 maand, afhankelijk van het oogstjaar. De wijn wordt niet gefilterd alvorens te bottelen.

Resultaten 1 - 5 van 6

Biologische wijnen

Natuurlijke wijnbouw en zwavelarme wijnen komen eveneens aan bod. Domeinen die kiezen voor deze ‘savoir-faire’ & ‘savoir-vivre’ bieden uitgepuurde en verfijnde wijnen, zonder dogmatisch te werk te gaan.

Contactgegevens

R&R BV
Muizendries 11
9070 Heusden
M 0032 475 94 75 09

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Log in

Maak een account aan